دسته‌بندی نشده

استرانسیوم

اطلاعات اولیه:
استرانسیوم ، یکی از عناصر شیمیایی جدول تناوبی است که نماد آن Sr و عدد اتمی آن 38 می باشد. استرانسیوم ، یک فلز قلیایی است به رنگ سفید مایل به نقره ای یا زرد براق است و به شدت واکنش پذیر می باشد. این فلز هنگام مواجه با هوا به رنگ زرد در می آید و در Celestite و Strontiante بوجود می آید. Sr – 90 به صورت ذرات رادیو اکتیو بوده، نیمه عمری معادل 28 سال دارد.
تاریخچه:
در سال 1790 Ador Crawfprd ، کانی Strontiante را که از روی شهر اسکاتلندی Strontian نامگذاری شده بود ، یافت که با کانی های دیگر باریوم تفاوت داشت. اما بعد Klaproth و Hope استرانسیوم را در سال 1798 کشف کردند. فلز خالص استرانسیوم برای اولین بار توسط Sir Humphery Davy در سال 1808 با عمل الکترولیز جدا شده بدست آمد.
پیدایش:
استرانسیوم معمولا در طبیعت بوجود می آید و 034/0 % تمام سنگ ها و صخره های آتشفشانی را به خود اختصاص می دهد. این عنصر عمدتا به صورت سولفات کانی Celestite SrSO4 و Carbonate Strontiantie SrCO3 یافت می شود. Celestite بیشتر به صورت رسوبات ته نشین شده به مقدار زیاد وجود دارد که سهولت در توسعه استخراج معدن را ساده تر و جذاب تر می کند. با این حال Strontianite کانی مفید تری می باشد ، چرا که استرانسیوم بیشتر به صورت کربنات استفاده می شود. اما ذخایر بسیار کمی کشف شده اند که برای توسعه و استخراج معدن مناسب هستند.
این فلز می تواند از طریق عمل الکترولیز کلرید ذوب شده و کلرید پتاسیم بدست می آید همچنین از طریق کاهش اکسید استرانتیوم با آلومینیوم در خلأ و دمای تقطیر استرانسیوم نیز ساخته می شود. سه گونه هندسی از این عنصر وجود دارد که نقطه تغییر حالت آنها از 235 تا 540 درجه می باشد.
بزرگترین ذخایر استخراج شده این عنصر در انگلستان وجود دارد.
کاربردها :
– در حال حاضر استفاده اولیه استرانسیوم در ساخت شیشه تلویزیون های رنگی و لامپهای کاتدی آن ها می باشد.
– در تولید مگنت های هیدروکسید آهن و پالایش روی کاربرد دارد.
– Strontium Titanate به عنوان سنگ جواهر نیز مورد استفاده قرار گرفته است، اما بسیار نرم بوده و به راحتی خراشیده می شود. از این رو در جواهرات کاربرد زیادی ندارد. این سنگها به صورت طبیعی به وجود نمی آیند.
– استرانسیوم برای تولید رنگ در آتش بازی ها نیز بکار می رود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
سوالی برایتان پیش آمده است؟
×